karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Mamografi Hakkında Genel Bilgiler - Bigdoctors

Mamografi Hakkında Genel Bilgiler

0

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserdir. 35 yaşın üzerindeki tüm kadınlar bu konuda duyarlı ve farkında olmalıdır. Mamografi meme kanserinin erken teşhisi için kullanılabilecek en önemli görüntüleme yöntemidir.

Mamografi ile elde edilen görüntülerin yardımı ile, manuel muayene ile tespit edilemeyen küçük değişiklikler bile erkenden tespit edilebilir.

Meme kanseri erken teşhisi ile hastalar tam iyileşme ile yaşamlarını sürdürebilirler.

Özellikle, 40 yaşına erişen her kadın, tarama mamografisi denilen herhangi bir sorun olmasa bile ilgili merkezlerde mamografiye gitmelidir.

Kadınlar göğüs derisinde herhangi bir yara, renk değişikliği, meme başı kaçışı olup olmadığını, göğüs damarlarındaki damarları görsel olarak çoğaltan ve gelişip büyümediğini, memede portakal kabuğu görünümünü ve yoğun kızarıklık olup olmadığını görmek için kendi göğüs incelemesine bakarlar.

Görsel olarak bir sorunun olup olmadığını kontrol ettikten sonra manuel olarak bakılır.

Yükselti, sertlik veya kütle olması durumunda veya yukarıda belirtilen değişikliklerden herhangi biri tespit edilirse göğüs cerrahı veya cerrahi uzmanı veya meme ile ilgili genel cerrahi uzmanına mümkün olan en kısa sürede danışılmalıdır.

Bu durumda, hekiminiz sizden mamogramı incelemenizi isteyecektir. Bu mamografiye teşhis mamografisi denir.

Tarama mamografi incelendiğinde şikayet olmazken, diğer bazı bulguları incelerken tarama mamografisi ve tanısal mamografi çekim amaçları bakımından farklılık arz eder.

Bununla birlikte, çekim yönteminde fark yoktur.

Araştırmalara göre, dünyadaki her sekiz kadından birisi göğüs kanseri, meme kanserinden hayatını kaybeden bu kadın hastalardan 28 kadından biri ölüyor.

Kadınlarda kanserin en yaygın türü meme kanseridir. Kadınlarda kansere bağlı ölümlerin en yaygın nedeni göğüs kanseridir.

Mamografi ile meme kanserinin erken teşhisi ve tam tedavisi mümkündür. Bu nedenlerle, şikayet olmasa bile her kadının 35-40 yaşlarında düzenli mamografi çekilmesi gerekir.

Göğüs kanserinden şüphelenildiğinde veya tarama amacıyla, göğsüne mamografi cihaz teknisyeni yardımıyla mamografi cihazının görüntüleme ünitesine yerleştirilir.

Bu segmente yerleştirilen meme düzleştirilir ve daha ayrıntılı bir görüntü elde edilir. Göğüsleriniz iki kat arasına iki farklı yerde basılmaktadır.

Mamografi sırasında, teknisyen korunan bölgede durur ve mamogramın çekildiği kişiyi uyarır.

Bunlar, nefes tutmak, sıkıca tutmak ve heyecanlı olmamak gibi basit hatırlatıcılardır.

Share.

About Author

Leave A Reply