karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
En Fazla Yenilen Sağlıksız Yiyecekler - Bigdoctors

En Fazla Yenilen Sağlıksız Yiyecekler

0

En Fazla Yenilen Sağlıksız Yiyecekler

Son yıllarda popüler olan bazı gıdalar buzdolabında yer almaya başlamıştır. Bu gıdaları tüketen kişiler sağlık yönünden problem yaşamıştır. Bu gıdaların tüketilmesi yeni bir beslenme kültürünü oluşturmaktadır.

Bu kültür hızlı bir şekilde yayılmakta ve insanların dikkat etmesi gerekmektedir.

Bu kültürün en fazla etkisinde kalan kitle ise çocuklar ve gençlerdir. Yedikleri gıdaların, tüketmiş oldukları zararlı içeceklerin vücuda zararları vardır. Aileler bu konuda daha tedbirli olmalı, evlerine bu yiyecek çeşitlerinin girmemesini ya da daha az girmesini sağlamak için çaba göstermelidir.

Zararlı Gıdalar

-Kola: İçerisinde yoğun miktarda olarak şeker ve kafein bulunmaktadır. Bağımlılık yapma özelliği ile çocukları, gençleri, yetişkinleri hatta yaşlıları bile kendine çekmiş, popülerleşmiş bir içecektir. Kola tüketmek kilo alımına sağlıksız bir şekilde neden olabilmektedir.

-Kahveler: Son zamanlarda her damak zevkine uygun çıkan rengarenk paketlerde ve markalarda satılan üçü bir arada kahveleri de bağımlılık yapan bir diğer içecektir. Kafein oranı yüksektir ve içindeki katkılardan dolayı tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir.

-Sosis ve Salamlar: Sofralarımızda özellikle bize kahvaltıda eşlik eden bu besinlerin tüketimine dikkat edilmeli ve güvenilir markalardaki ürünleri seçmeye özen gösterilmelidir.

-Dondurulmuş gıdalar: Hızlı pişirme yöntemiyle hızlı bir şekilde yemek hazırlama modeliyle karşımıza çıkması bu besinlerin sağlıklı olduğunu göstermez. Dondurulmuş patates yerine patatesin kendisini tüketmek daha doğru olacaktır.

-Hazır çorbalar: Aşırı tüketiminden kaçınılmalı, evinizde daha yavaş pişmesine rağmen daha leziz ve sağlıklı olan ürünlerden çorba yapılmalıdır.

-Ketçap ve Mayonez: Makarnaya oldukça yakışan bu soslar yeni gelişen sofra kültürünün bir parçası haline gelmiştir. Gereğinden çok tüketilmesi sağlığı olumsuz yönde etkileyeceği gibi tüketenlerin kilo almasını sağlar.

-Dondurma: Yaz aylarının vazgeçilmez favorisi olan dondurmanın kalorisi yüksektir ve bağımlılık yapma özelliği bulunur. Tüketimine dikkat edilmelidir.

-Dışarıda Yenilen Tavuk Dürüm ve Köfteler: Tavuk dürüm veya köfte çeşitlerini yenileceği zaman yeri dikkatli seçmek gerekir. Kullanılan yağlar bazı iş yerlerinde tekrar tekrar kullanılmakta ve insanların sağlığı olumsuz yönde etkilenebilmektedir.

-Cipsler: Maç izlerken, sinemaya gidildiğinde, arkadaşlarla buluşulduğunda cips yemek son zamanların popüler kültürlerinden biridir. Cipslerin yağ oranı yüksektir. Tüketiminden kaçınılmalıdır.

Dikkat edilmesi Noktalar ve Öneriler

-Cips gibi besinleri tüketmek yerine meyve tüketmek daha doğru bir seçim olacaktır.

-Çorbayı kişi kendisi pişirmeli hazır almamalıdır.

-Sebze ve et sofralardan eksik edilmemelidir.

-Balık konservesi yerine balığın kendisi pişirilmeli ve öyle sunulmalıdır.

-Çikolata ve şekerleme ürünlerinden kaçınılmalıdır.

-Bazı yemeklerde salça yerine domatesin kendisi tercih edilmelidir.

Share.

About Author

Leave A Reply