karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Göze Yabancı Cisim Kaçması - Bigdoctors

Göze Yabancı Cisim Kaçması

0

Göze Yabancı Cisim Kaçması

 

Göz ya da herhangi bir duyu organının önemi, insan yaşamı için paha biçilemezdir. Herhangi bir aksi durum söz konusu olmadıkça (körlük gibi),uyanık olduğumuz her an gözlerimizi kullanmaktayız. Çevreyi algılamak gibi çok önemli bir özelliği bize kazandıran gözümüzün sağlığı çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Göze Yabancı Cisim Kaçması

Günlük hayatta sıklıkla karşılaşılabilecek bir durum olan gözümüze yabancı bir maddenin kaçması hiç bir tehlike arz etmeyeceği gibi çok tehlikeli de olabilir. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Gözünüze bir toz ya da kirpik kaçmış ise eğer; göz kapağı dikkatli bir şekilde açılarak göz, ışık olan tarafa ya da batmayan (yani göze giren yabancı cismin olduğu yerin tam aksi yerler) kısımlara doğru çevrilmelidir.

Hijyeninden son derece emin olduğunuz bir bez ile göz içine kaçan toz veya kirpiği çıkarabilirsiniz.

Gözüne bu tarz cisimler kaçan kişi gözüyle oynamamalıdır. Çünkü toz parçasının gözü çizebilme ve göze zarar verebilme olasılığı da bulunmaktadır. Göz sürekli açılıp kapatılarak da yabancı cismin çıkması sağlanabilir.

Giren cisim gözünüzde kanlanmaya sebep oldu ise çay ile pansuman yapabilir. Ayrıca eğer evinizde göz damlası gibi bir ilaç bulunuyorsa da bu ilacı göze damlatarak cismin çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Göze İçerisine Metal Gibi Sert Bir Cisim Girdiyse Ne Yapılmalıdır?

Şahıs gözünü açmamalı ve gerek duyulmadığı sürece kapalı tutmalıdır. Göz; temiz bir bez ile kapatılmalı ve doğruca bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

Çünkü toz veya kirpik kaçması gibi bir durum değildir göze sert bir cismin kaçması ve profesyonel bir yardım gerekebilir.

Ayrıca göz asla ovuşturulmamalı ve cımbız, kürdan, kibrit çöpü ve benzeri cisimlerle çıkarılmaya çalışılmamalıdır. Bu durumu daha tehlikeli bir hale getirebilir. Giren cisim size zarar vermeyecekse bile, bir panikle müdahale etmeye çalışıp göze farklı bir cisim sokarak enfeksiyona sebep olabilir, kendinize zarar verebilirsiniz.

Share.

About Author

Leave A Reply