karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Prostat İltihabı - Bigdoctors

Prostat İltihabı

0

Prostat İltihabı

 

Prostat İltihabı Nedir?

 

Prostat iltihaplanması bilimsel adıyla prostatit, kronik bir hastalıktır. Prostat bezinin dokusunda meydana gelen iltihaplanmalar sonucu ortaya çıkar. Diğer prostat bezi hastalıklarına oranla tüm yaş grubu erkeklerde görülebilir. Neredeyse her erkek hayatı boyunca en az 1 kez prosatite yakalanmıştır.

 

Prostatitin Çeşitleri

 

  1. Akut Bakteriyel Prostatit

 

Prostat bezinin dokusunda bir anda gelişen bakteriyel enfeksiyon sonucu oluşur. Belirtileri idrar yapmada zorlanma, genital bölgede ağrı, çok sık idrar yapma, cinsel isteksizliktir. Teşhisi kolaydır tedavi edildikten sonra hasta tamamen iyileşmiş olur.

 

  1. Kronik Bakteriyel Prostatit

 

Belirtileri akut bakteriyel prostatit ile aynıdır. Fakat çok yavaş gelişir. Kişinin belirtileri fark etmesi 1 yıl bile sürebilir. Birçok idrar yolu enfeksiyonu geçirildikten sonra bu iltihapların prostat bezine sıçraması ile oluşur. Daha çok genç ve orta yaşlı erkeklerde görülür. Tedavisi uzun zaman alır.

 

  1. Kronik Non Bakteriyel Prostatit

 

Bu hastalıkta prostat bezinde iltihap olduğu teşhis edilir fakat iltihaba yol açan bakteri bulunamaz. Bu yüzden prostatın iltihaplanmasına sebep olan farklı mikroorganizmaların var olduğu düşünülür. Belirtileri idrar akımında azalma, idrar yaparken zorlanma ve ağrı, ani idrar yapma ihtiyacıdır.

 

 Prostatitin Tedavisi Nasıldır?

 

Tedavi edebilmek için öncelikle hastanın hangi çeşit prostatite girdiği belirlenmeli tedavi yöntemi ona göre seçilmelidir. Örnek olarak birey akut bakteriyel prostatitse hasta hastaneye yatırılmalı ve antibiyotik tedavisi görmelidir. Eğer bir an önce tedavi edilmezse iltihaplanma kana karışıp tüm vücuda gider. Bu da vücutta farklı hastalıkların ortaya çıkmasında rol oynar. Fakat tedavi herkes için aynı değildir. Tedavi yöntemi iltihaplanmanın boyutuna, kişinin yaşına ve şikayet seviyesine göre değişmektedir. Ama genel olarak aşamalar iltihapın yok edilmesi, idrar yaparken oluşan ağrının giderilmesi, spazmın oluşmasının engellenmesi ve psikolojik olarak hastanın tedavisi şeklindedir.

Share.

About Author

Leave A Reply