karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Koroner Kalp Rahatsızlığı - Bigdoctors

Koroner Kalp Rahatsızlığı

0

Koroner Kalp Rahatsızlığı

 

Koroner Kalp Hastalığına Dikkat!

Kalpte yer alan atardamarların tıkanması ya da daralması sonucunda meydana gelen koroner kalp rahatsızlığı çok önemli ve mutlaka dikkate alınması gereken bir hastalık çeşididir. Kolesterolünüzün yükselmesi ve damarlarınızda hücrelerin birikmesiyle zamanla damar sertliği meydana gelir. Bu da koroner kalp hastalığını ortaya çıkarır. Bu nedenle sıklıkla doktora kalp kontrollerinizi yaptırmanız gerekir. Çünkü atardamarlarınızın tamamen tıkanması kalp krizine neden olabilir ve bu da ölümcül boyutlara ulaşabilir.

Koroner kalp hastalığına daha çok hangi yaş aralığında rastlanır?

Bu hastalık çeşidi genellikle 40 yaşını geçtikten sonra ortaya çıkar. O yüzden bu yaş aralığında bulunan kişilerin düzenli olarak doktor kontrolüne gitmeleri tavsiye edilir. Tabi koroner kalp hastalığında genetik faktörler de oldukça etkilidir. Eğer ailenizde 55 yaşından önce bu rahatsızlıkla karşılaşmış birisi varsa daha erken yaşlarda kontrollerinize başlamanız mantıklı olur.

Cinsiyet faktörü önemli mi?

Koroner kalp hastalığında cinsiyetin de önemli bir rolü vardır. Erkeklerin bu rahatsızlığı yaşama olasılığı kadınlara göre çok daha fazladır. Kadınlarda da bu hastalığın görülme olasılığı menopoz döneminden sonra artar.

Belirtileri nelerdir?

İlk zamanlarda herhangi bir belirti göstermeyen bu hastalık, ilerleyen zamanlarda göğüs ağrısı olarak karşınıza çıkabilir. Her kişide kendini farklı olarak gösteren bu ağrı, kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Bazı kişilerde hazımsızlık, göğüste baskı, kalp sıkışması, nefes alamama, halsizlik, aşırı terleme gibi şekillerde ortaya çıkarken bazı kişilerde ise vücudun belli bölgelerinde ağrıya neden olur.

Nasıl tedavi edilir?

Doktorunuzun inceleme sürecinden geçtikten sonra koroner kalp hastalığı ilerlememiş olan kişilere ilaç tedavisi uygulanırken, bazı hastalar için balon anjioplasti yapılır. Ya da duruma göre daralan damarın olduğu kısma stent takılarak tedavi edilebilir. Yine hastalığın ilerleme derecesine göre hastaya koroner bypass tedavisi de uygulanabilir

Share.

About Author

Leave A Reply