karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Boyun Ağrısı Tedavisi - Bigdoctors

Boyun Ağrısı Tedavisi

0

Boyun Ağrısı Tedavisi

Çoğunluğun Şikayeti: Boyun Ağrısı

Boyun ağrısı, günümüzde çok fazla yaşanan bir sorundur. Boyun ağrısı tedavisi ilaçla yapıldığı gibi, çeşitli egzersiz uygulamaları da boyun ağrısı tedavisi yöntemleri arasına girmektedir. Özellikle masa başı işlerde çalışan insanların yaşadığı boyun ağrısı, ilaç dışı yöntemlerle de tedavi edilebilmektedir.

Boyun Ağrısı Tedavi Yöntemleri

Boyun için rahat bir pozisyon sağlanarak, tutulmuş bir boyun veya aşırı ağrılı bir boyun iyileştirilebilir. Bu süreç duruma göre 1-2 gün veya 1-2 hafta olarak değişebilir. Ağrı aşırı şiddetli, dayanılmaz ve uzun süreli olduğunda ise ilaç tedavisine başvurulabilir. Antiromatizmal ilaçlar bu konuda iş görmektedir. Bunun yanı sıra ağrı kesici ve kas gevşetici uygulamaları da sonuç odaklıdır. Bu tür ilaç tedavileri dışında ise, bölgeye masaj yaparak rahatlatmak ve sıcak uygulanması (cildi yakmayacak kadar sıcak) da sonuç verecektir. Boyunluk kullanımı, kasların hareketlerini kısıtladığından dolayı, kasları ve boynu rahatlatıcı bir etki yaratır. Bu sebeple ağrılı bir boyna boyunluk kullanmak ağrı kesici görevi görebilir.

Çeşitli egzersiz uygulamaları yaparak da ağrı giderilebilir. Bu yöntem oldukça basit bir yöntemdir. Yüzmek boyun için aşırı yararlı bir egzersizdir. Bunun yanı sıra yürüyüş yapmak da boynu olumlu yönde etkilemektedir. Bisiklet sürmek de bu egzersizler arasında yer alabilir.

Bazı ilerlemiş vakalarda cerrahi uygulama kaçınılmazdır. Omurgada tümör olması veya absenin olması cerrahi uygulama gerektiren durumlardan bazılarıdır. Aşırı rahatsız edici, kollarda güç ve refleks kaybı yaşatan boyun fıtığı durumu da bu kategori içerisine girer. Boyun bölgesinde herhangi bir sorun yaşamamak için aşırı ağır cisimler kaldırılarak, vücuda aşırı yük bindirilmemelidir. Özellikle kafa üzerinde ağır bir yük taşımak boyun hastalıklarını tetikler. Boynu sürekli olarak öne doğru eğik ve aynı pozisyon içerisinde uzun süre tutmak da zararlıdır. En dikkat edilmesi gereken husus ise, bilgisayar başında mutlaka 30 dakikada bir pozisyon değişikliği yapılmasıdır.

Share.

About Author

Leave A Reply