karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Beyin Tümörleri ve Beyin Tümörü Belirtileri - Bigdoctors

Beyin Tümörleri ve Beyin Tümörü Belirtileri

0

Beyin Tümörleri ve Beyin Tümörü Belirtileri

 

İnsanların günlük hayatında karşısında çıkabilecek olan beyin tümörleri ve beyin tümörü belirtileri biz farkında olmasakta en çok baş ağrısıyla kendini hissettirir. Birçok insan bunu ağrı kesicilerle geçiştirip belki de erken teşhis edilebilecek olan tümörün ilerlemesine neden olur. Genel olarak baş ağrısının yoğun hissedildiği zaman sabah saatleridir. Bu da tüm günün kötü geçmesini sağlar. Baş ağrısının nezdinde mide bulantısı ve kusma da diğer belirtiler arasında yerini almaktadır.

 

Hastalık ilerledikçe bu şikayetler artar ve en ufak bir hareket halinde şiddetlenir. Ayrıca titremeler, görme ve konuşma zorlukları, yürüme bozuklukları, gözlerde kararma, ruh halinizde yaşanan dalgalanmalarda belirtilerdendir.

 

BEYİN TÜMÖRÜ ÇEŞİTLERİ

 

İki grupta yer alırlar. Genel olarak bilinen şekliyle; iyi huylu ve kötü huylu tümörlerdir. İyi huylu tümörler ameliyatla alınır ve tekrar etme sıklıkları oldukça azdır. İyi huylu tümörler bazen, beynin hassas bölgelerine baskı yaparak ciddi sağlık problemlerine sebep olabilirler. Nadiren beyin tümörleri, zamanla malign tümöre dönüşebilir.

 

Kötü huylu tümörler genelde tehlikelidirler ve hatta çoğu zaman hayati risk taşırlar. Büyüme hızları açısından çok çabuk genişleme sağlarlar. Erken teşhis her hastalıkta önemlidir. Ancak kötü huylu beyin tümörlerinde çok daha büyük önem taşımaktadır.

 

 BEYİN TÜMÖRÜ TANI YÖNTEMLERİ

 

Fizik muayene, nörolojik muayene, bilgisayarlı tomografi (BT), MR tetkiki (MR), anjiografi, BOS (Beyin Omurilik Sıvısı) incelemesi, biyopsi şeklindedir. Kullanılan yöntemlerle tespit edilen tümör genelde cerrahi tedavi yöntemiyle tedavi edilmeye çalışılır. Bu yöntemde özellikle tümörün iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğu büyük önem taşır. Çoğu cerrahi müdahale de özellikle kötü huylu tümörlerin risklilik derecesi felç ya da ölümle sonuçlanabilmektedir. Bunun için tanı önemlidir. Bilinçli yapılan erken tanılarda başarı düzeyi artar ve risklilik minimize olur.

Share.

About Author

Leave A Reply