karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Dermapen Cildinize İyi Gelecek - Bigdoctors

Dermapen Cildinize İyi Gelecek

0

Dermapen

Dermapen işlemi sıkça duyulan halk arasında, fakat tam olarak ne olduğu bilinmeyen bir işlemdir. Dermapen işlemi cildin üst tabakasında bulunan yani sorunlu cildin giderek yerine ışıl ışıl sağlıklı bir cildin gelmesine olanak veren mikro iğne ile yapılan bir işlem olma özelliğindedir.

Keşfedilmeside bir o kadar ilginç aslında. Dr.Camirand tarafından bir gün boya olmadan dövme makinesi çalıştırılmış ve bu sayede cildin kendini yenilediğini fark etmesi ile başlamıştır.

Dermapen işleminde bahsi geçen iğne boyutu ise en az yarım santim ile en fazla iki buçuk santim arasında değişen şekilleri vardır. Bu iğneler oldukça özeldir. İnce olan bu iğneler cildin üst tabakasına uygulanır. Diğer iğneli cilt yenileme işlemlerine nazaran iğne açıcı nedeni ile ciltte çok fazla hasar olmadan yenilemeye katkı sağlamaktadır. Cildin hangi, alanında dermapen işlemi uygulanacaksa ona göre farklı derinliklerde işlem uygulanmaktadır.

Oldukça ince iğneleri ile hassas bir şekilde binlerce delik oluşturmaktadır. Fakat dermapen işlemini yaptıran kişi titreşim ve otomatik yapısından ötürü ağrıyı oldukça düşük şekilde tutmaktadır. Önemli olan işlemden önce cildin neresinde hangi derinlik ayarının verileceği konusunda karar verilmiş olunmalıdır.

Bu iğnelerle delik açmadaki asıl amaç ise cilde çok ufak derecede hasar vererek cildin onu yeni doku ile onarmaya çalışmasıdır. Böylece onarılan deri sağlıklı yeni bir cilt olacaktır. Bu delikler sayesinde aynı zamanda cildi uyararak kollajen seviyesinin artırılması için katkı sağlanmışta olmaktadır. Böylece kollajen arttıkça cilt daha sağlıklı ve genç görünmektedir.

Normal olarak iğneleme işlemi gören cilt yavaş yavaş soyulmaya başlayacaktır. Böylece cilt yenilenmeye başlamış demektir. Bu işlemi bazı destekleyici işlemlerle birlikte de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Prp, ilaçlar ve hyaluronik asitler ile de kullanılması uygundur.

Dermapen işlemi ile hangi sonuçlar alınabilir sorusunun cevabı ise başta cildin daha sağlıklı ve genç olması denilebilir. Ciltte var olan hafif kırışıklıkların giderilmesi daha kalın olanların ise görüntüsünün hafifletilmesi için, güneşten zarar görmüş bir cilt var ise onarmak için, göz çevresindeki morluk ve lekeler içinde oldukça kullanışlı bir yöntemdir.

 

Dr Tamer Şakrak

 

Share.

About Author

Leave A Reply