karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Mor Gözler - Bigdoctors

Mor Gözler

0

Mor Gözler

İnsan doğduğundan itibaren gözlerine açar yaşama, aslında tam olarak açamaz. Yeni doğan bir bebeğin zamanla açılır gözleri o zaman göz rengini görebilir. Bebekliğinde genel olarak daha açık renkte olan göz rengi ilerleyen yaşlar da koyulaşma özelliği gösterebilir. Bebek bu göz renklerini ya annesinden, babasından ya da dede veya nenelerinden alır. Bu göz renkleri mavi, yeşil, siyah, kahverengi ya da yeşil ve kahverenginin bir karışımı olan ela rengidir. Bu bildiğimiz göz rengidir beklenilen budur ama mor göz rengi de vardır

 

 

 Mor Gözler Kimlerde Olur?

 

Belki hayatınızda daha önce karşılaşmadığınız belki de hiç mor renkli göz göremeyeceksiniz. Fakat mor renkli gözleri sadece albino hastalarında görülebilir. Albino hastalığı kişiye ailesinden belki de nesilden nesille geçebilecek bir deri hastalığıdır. Bu hastalığı geçiren insanların saçları ve cildi normal insanlara göre farklılık gösterir. Saçları ve ciltleri beyazdır, bu yüzden kişileri gördüğümüzde bu hastalığı yaşadığını anlayabilir. Bu hastalıkla beraber çok az insanda görülen bir faktör daha vardır. Bu faktör hastanın göz renginin de değişik olmasıdır. Çok az insanda görülen bu hastalığı taşıyan insanların göz rengi, renk pigmenti eksikliğinden dolayı mor olabilir. Fakat bu hastalığı taşımayan insanlarda daha önce mor renge rastlanmamıştır.

 

 İlginç Göz Renkleri

 

Göz rengi denildiği zaman herkesin aklına siyah, kahverengi, mavi, yeşil veya kahverengi ile yeşilin karışımı olan ela göz renkleri gelir. Fakat bunların haricinde dünya da renkli gözlerde vardır. Bu göz renklerine birçok kişi belki rastlamamıştır. Belki de birçok kişi bu göz renklerine rastladı ama günümüzde popüler olan renkli lenslerden zannettikleri için doğal bulunmadı. Dünya üzerinde çok nadir olarak rastlansa da gerçekten doğal olarak mor, kırmızı ve pembe renkleri de bulunmaktadır.

 

 Kırmızı ve Pembe Göz Renkleri Kimlerde Olur?

 

Mor göz renginin sadece albino hastalarında görülebildiğini makalenin başında belirtmiştik. Kırmızı ve pembe renkleri de bu hastalığı olan insanlarda görülür. Fakat bunun haricinde kırmızı göz rengi kan sızıntısından kaynaklı olarak da insanlarda görülebilir.

Share.

About Author

Leave A Reply