karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Proteinsiz Kalan Bir Vücutta Nasıl Bir Sağlık Sorunu Yaşanır? - Bigdoctors

Proteinsiz Kalan Bir Vücutta Nasıl Bir Sağlık Sorunu Yaşanır?

0

Proteinsiz Kalan Bir Vücutta Nasıl Bir Sağlık Sorunu Yaşanır?

 

İnsanın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için beslenme çok önemlidir. Proteinler vücudun yapı taşlarıdır sağlığımız üzerindeki etkisi çok büyüktür. Vücutta yapıcı ve onarıcı olarak görev yaparlar. Çeşitli hayvansal ve bitkisel gıdalarla vücuda alınabilirler. Bunlar et, süt, yumurta, bakliyatlar olarak adlandırılabilir.

 

Her ne kadar gelişmemiş ülkelerin sorunuymuş gibi görünse de durum sanıldığı gibi olmayabilir. Gelişmiş ülkelerde aşırı karbonhidrat tarzı beslenen insanlarda da protein eksikliği görülebilir. Unlu, şekerli ve yağlı yiyeceklerin çok tüketilmesi et ve et grubu, süt ve süt grubu, bakliyat gibi yiyeceklerin yeterince tüketilmemesi durumunda da ortaya çıkabilmektedir.

 

 Proteinsiz Kalan Bir Vücutta Nasıl Bir Sağlık Sorunu Yaşanır?

 

Yeterince protein alınmazsa bundan ilk önce etkilenecek olanlar kaslardır. Kasların güçlü olması için protein içeren besinleri yeterince tüketmek gerekir. Aksi halde kaslar güçsüzleşmeye ve zaman içerisinde erimeye başlar bu da kişinin yaşam kalitesini düşürür güçsüzlük ve halsizlik belirtileri ortaya çıkar. Kişi en basit hareketi yaparken bile çabucak yorulabilir. Sürekli bir uyku hali ve yorgunlukla yaşamını sürdürmek zorunda kalır.

 

Yine yeterli protein alınmaması durumunda saçlar da fazlasıyla etkilenir. Saç dökülmeleri görülebilir. Yalnız saç dökülmesi durumunda bir doktora başvurup sorunun kaynağının gerçekten de protein eksikliğinden mi kaynaklandığı belirlenmelidir. Protein eksikliğinde deri problemleri görülebilir, kuruluk döküntü gibi. Proteinler yapıcı ve onarıcı besinler olduğu için sağlıklı bir cilt içinde proteinleri yeterince tüketmek gerekir. Eğer sorun zamanında belirlenip çözüm bulunmazsa ilerleyen yıllarda daha ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.

 

Hangi Besinleri Tüketmeliyiz

 

Özellikle et, tavuk, balık, süt, yoğurt, peynir, yumurta, bakliyat yemekleri günlük tüketmemiz gereken gıdalardır. Sadece et tüketirken yağlı et yerine az yağlı etleri tercih etmek daha sağlıklı olacaktır. Vücudumuzu koruyabilmek için dengeli bir beslenme programı yapmamız gerekir.

Share.

About Author

Leave A Reply