karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Ne zaman doktora gitmeliyim? - Bigdoctors

Ne zaman doktora gitmeliyim?

0

Ne zaman doktora gitmeliyim?

Hastalıklar için doktora ne zaman gidiyoruz.

Aklınızdan geçeni duyar gibi oldum ve yazıyorum. Hastalandığımda

Peki doktora ne zaman gidilmeli.

Doktora gitmemiz için hasta olmamıza gerek yoktur. Doktor insanların nasıl tedavi edileceğini biliyor. Ancak insanların nasıl hasta olmayacağını da biliyor. Lakin yıllardır konuşmadıklarından biraz unutmuş olabilirler. Evet bunun adı KORUYUCU HEKİMLİK. Ben yapıyorum da diyenler olacaktır. Sizde Check- up yaptıryorsunuz doğru mu? Evet check up yaptırmak sizi korur. Ama gerçek check-up. Hastaneler genelde kampanyalar yaparlar

40 yaş altı erkek, 40 yaş üstü erkek, 40 yaş altı kadın, 40 yaş üstü kadın prostat check up çocuk check up vs vs. Evet bunları yaptırdığımızda belli konuları kapsar. Ama check up demek metobolizmayı check etmek demektir.

Reklamlara çok ta inanmayın.

Gelelim doğrulara

18 yaş altı erkek ve bayan

18 yaş üstü erkek ve bayan

18 yaş altı erkek çocuklarını çocuk hekimine yılda iki kez ( aşı vs takipleri hariç) hasta olmadan muayene ettirin. Aile doktorunuz olsun. Özellikle de

Bigdoctor olmasına özen gösterin. Çocuğunuzun yapısı, ailevi hastalıkları,genetik durum ve benzeri her şey kayıt altına alınsın. ve daha sonra 18 yaşına kadar dosya halinde saklayın. Görüşme sonrası tahlilleri yapılacaktır. Diş ve göz muayenesi yılda bir kez problem yoksa bile yapılmalıdır. Ergenlik dönemine girdiğinde Üroloji uzmanı ile görüşmeyi unutmayın. Çocuğunuzun daha az hasta olduğunu göreceksiniz.

Aynı olgu kız çocukları içinde geçerlidir. Ergenlik dönemine girdiğinde Kadın Hastalıları uzmanı ile de bir görüşme yapmanızda fayda var.

18 yaş üstünde ise erkeklerde Dahiliye doktoru. Bayanlarda ise Kadın hastalıkları ve doğum uzmanına belirlemeniz gerekmektedir. Bir diş hekiminiz ve birde göz hekiminiz olacaktır. Tüm verileriniz primer doktorunuz da toplanmalıdır. Sizinde bir sağlık dosyanız olmalı.

Bunlar size ne kazandıracak.

1- Acil servise gittiğinizde acil hekimi doktorunuzu arayacak. sizinle ilgili var olan şikayetlerinizi, alerjilerinizi, ilaçlara verdiğiniz tepkiyi yani kısacası her ince ayrıntıyı acil doktoruna iletecek. Yaşama tutunma olasılığınız artacak.

2- Yıl içerisindeki sağlık harcamalarınız azalacak. Para problem değil belki ama ya zaman

3- Hasta olduğunuzda hastaneye gittiğinizde vücut direnciniz düşük olduğundan hastalığınızın üzerine hastane mikrobu da eklenebilir. En direçli mikroplar hastanelerdedir.

4- Hepimizin başına gelmiştir Htc: 42 sonra 40 bunlar cihazların kalibrasyonu ile alakalıdır. aynı hekim takip ettiğinde Htc, TSH, B12 vb tetkikleriniz aynı cihazdan çıkacağı için parametreler arasındaki değişiklik anlam kazanacaktır.

5- hastalandığınızda hastaneye vereceğiniz para ile tatile gidebileceksiniz..

Hasta olmadan doktora gitmek , diş ağrımadan diş hekimine gitmek sizi bu hayatta daha konforlu yapacaktır.

Sağlıkla kalın, Koruyucu Hekimliğin farkına varın

Serkan YÜKSEL

Share.

About Author

Leave A Reply