karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Beyne İyi Gelen Besinler - Bigdoctors

Beyne İyi Gelen Besinler

0

Beyne İyi Gelen Besinler

 

Fiziksel olarak olduğu gibi zihinsel olarak da çeşitli besinlere ihtiyaç duyarız. Çeşitli besinler fiziksel olarak vücudumuza fayda sağladığı gibi zihinsel sağlığımıza ve zihinsel gelişimimize de fayda sağlamaktadır. Günlük olarak tüketeceğimiz beyne iyi gelen besinler, uzun vade de sağlıklı bir ömür yaşamamıza olanak sağlayacaktır.

Beyin hücrelerimizin zarar görmemesi için doğru şekilde beslenerek bazı besinleri tüketip bunun yanında beyin egzersizleri yaparak beynimizin zinde kalmasını sağlayabiliriz. Vücudumuza doğru besinleri, vücuda alınması gerektiği ölçülerde alarak Alzheimer hastalığı gibi, zihinsel hastalıkların görünme ihtimalini en aza indirgeyebiliriz.

Tabi bu konuda, doğdu beslenmek tek başına yeterli değildir. Bununla birlikte düzenli olarak beyin egzersizleri de yapılmalıdır.

Alzheimer hastalığı gibi, çeşitli zihinsel hastalıklara yakalanmamak için; beyne iyi gelen besinler düzenli olarak tüketilmelidir.

Beyne iyi gelen bu besileri şu şekilde sıralayabiliriz.

-Yağlı Balık: Omega – 3 bakımından zengin olan; ton balığı, somon balığı, sardalye ve uskumru gibi deniz ürünleri beyin için oldukça gerekli ve yararlı besinlerdir. Beyin hücreleri arası sinyallerin aktarımı için gerekli olan tek şey omega – 3 dür. Bu nedenle haftada en az iki gün; omega – 3 içeren besinler tüketilmelidir.

-Çikolata: Çoğunlukla vücuttaki mutluluk hormonunu tetikleyişi ile bilinen çikolata, içerdiği %70 kakao ile beyin sağlığına fayda sağlamaktadır. İçerisinde; antioksidan ve flavonoit barındıran çikolatayı, çok fazla abartmadan tüketmekte fayda var.

-Tam tahıllar: Lif bakımından zengin olan besinler birçok konuda faydalı olduğu gibi beyin içinde oldukça faydalıdır.

-Kahve: İçerisinde kafein içeren gıdalar, beyini zinde tutma, dikkat dağınıklığını önleme gibi durumlarda faydalıdır.

-Yeşil Yapraklara Sahip Sebzeler: Karnabahar, brokoli ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler; içerdikleri c vitamini antioksidanlar sayesinde beyin gelişimini desteklemektedir.

Share.

About Author

Leave A Reply