karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Bayanlarda Tüylenme - Bigdoctors

Bayanlarda Tüylenme

0

Bayanlarda Tüylenme

 

Genel olarak vücudumuzdaki kalın ya da ince tüyler epilasyon, ağda ya da jilet kullanarak kurtulmaya çalışırız. Ancak bazı bayanlarda müdahale edilemeyecek türden olabiliyor. Kişiye göre farklı bir şekilde kıl kökleri oluşur.

 

Kadında tüylenme hissi sırt, kalça, bacakların iç yüzleri ve kasıklar gibi bölgeler kıllanma oluşmasıyla ortaya çıkar. Bazı kadınlarda homon bozukluğu olmadığı halde de ince bazen de kalın ve koyun renkli tüyler olabiliyor. Genel de kadınların tüylenmesine neden olan önemli sebeplerden biri yumurtlama bozukluklarıdır. Kadınlarda görülen aşırı tüylenme her zaman ciddiye alınması gereken bir rahatsızlıktır.

Vücudumuzun kaplayan kıllara kıl kökü adı verilen bir yapı ürünüdür. Vücudun her bölgesinde kılın kendine özgü uzama hızı, renklenme ve şekillenme özelliği vardır. .Mesela saçlarımızdaki kılların uzama hızı yüksektir. Vücudumuzdaki kıl kökleri hormonlar tarafından sürekli kıl üretir. Kıl gelişimi kişiye göre farklılık göstermektedir. Kıl köklerini yöneten hormonlara erkeklik hormonu denmektedir.

Erkeklik hormonu dense de hem erkek de hem de kadınlarda da görülebilir. Erkeklik hormonları kılların daha koyu ve sert olmasını sağlar. Herhangi bir durumda erkeklik hormonu arttığında hormonlardan dolayı kıl kökleri daha da güçlenir. Erkeklik hormonları normal olduğu halde de kıl artışı olabilir. Kadınlardaki tüylenme yumurtalıklardaki erkeklik hormonu salgısından ya da adet düzensizliklerinden sıklıkla tüylenme oluşabilir. Sürekli olarak kullanılan ilaçlar da kadınlarda tüylenme sorununa neden olabilir.

 

Genellikle kadınların önemli çağında üreme çağında daha çok tüylenme oluşur. Kilo sorunu da kıl sorununa eşlik edebilir. Yüz vücuttaki kıllanma nedeni kandaki erkeklik hormonunun artmasına bağlıdır. Kadınlardaki tüylenmemin bir diğer nedeni de genetik olarak da görülebilir. Tüylenme için epilasyon kalıcı çözüm oluşturur. Ama öncelikle bir uzmana başvurup neden aşırı tüylenme olduğunu öğrenmeliyiz. Kadınlardaki erkeklik hormonu böbreküstü bezinde de üretildiği için bezlerin büyümesiyle fazla erkeklik hormonu üretilir. Bunun sonucunda da aşırı tüylenme oluşur.

Tedavi

Bayanlarda tüylenme sorununu önlemek için bir uzmana başvurduktan sonra epilasyon yaptırmamız daha sağlıklı olur. Erken davranıp bir uzmana görünürsek bu rahatsızlığında önüne geçmiş oluruz.

Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.

Share.

About Author

Leave A Reply