karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Atopik Egzama - Bigdoctors

Atopik Egzama

0

Atopik Egzama

 

            Atopik egzama bir çeşit deri hastalığıdır. Diğer adı alerjik egzamadır. Oluşmasında pek faktör vardır. Kalıtımla alakalı olabileceği gibi gıda alerjisiyle de alakalı olabilir. Vücutta kaşıntı, döküntü gibi şikayetleri de beraberinde getirir. Daha çok bebekler de ve küçük çocuklarda görülür. Uzun süre devam eder ve tekrarlamalar gösterebilir.

 

Vücudun herhangi bir yerinde çıkabilir. Bebekler de çoğunlukla önce baş ve yüzde çıkar. Bebeğin gelişim göstermesi ile boyun altlarında, bacak ve kolların dış yüzeylerinde kızarıklıklar oluşmaya başlar. Bebek daha da büyümeye başlayınca kızarıklıklar eklem yerlerinde de oluşmaya başlar. Bebekte kaşıntı ve huzursuzluk olur. Atopik egzamalılar sıcak, soğuk, derinin fazla ve sık yıkanması gibi faktörlerden etkilenirler.

 

Öneriler

 

Bebek hafta da 2 ve ya 3 defa banyo yaptırılmalıdır. Cildi kurudur. Kuruluk sabunla yıkandığında banyo sonrası artış gösterebilir. Kurulama havluyla ve nazik bir şekilde yapılmalıdır. Ciltte kurumaya neden olmayacak temizleme jellerinin kullanılması gerekir. Duştan sonra kaşınan bölgeler nemlendiricilerle nemlendirilmelidir. Bu konuda ürün seçimi de oldukça önemlidir. Kremlerin kokusuz olması ve alerjen madde içermemesi gerekir.

 

Egzamalı bebekler de tozlara karşı alerjide çok sık görülmektedir. Bu konuda gereken tedbir alınmalıdır. Egzamalı çocuklarda gıda alerjisi görüldüğünden yumurta, süt ve çikolataya hassasiyet gösterebilirler. Katkı maddesi olan yiyecek ve içecekleri tüketmemeleri gerekir. Annenin tüketmiş olduğu gıdalar anne sütüyle bebeğe de geçebileceği için anne de bebeğin alerjisi olduğu gıdayı tüketmemelidir. Çocukta burun kaşıntısı, öksürük, nefes sıkışması, ardı ardına hapşırma gibi belirtiler varsa alerjik nezle ve astım yönünden de incelenmelidir. Egzamalı çocuklar da astım ve alerjik nezle görülme olasılığı oldukça yüksektir.

 

Tedavi

 

Hastalıkta erken tanı önemlidir. Tedavisi yapılmayan hastalarda deri de geri dönüşü olmayan izler kalabilir. Etkili ve kesin bir çözüm için cilt uzmanına gidilmesi gerekir. Uzmanın önerdiği atopik egzama kremleri kullanılmalıdır.

Share.

About Author

Leave A Reply