karabük halı saha
beylikdüzü dezenfekte
Estetik Burun Ameliyatı Nedir - Bigdoctors

Estetik Burun Ameliyatı Nedir

0

Estetik Burun Ameliyatı Nedir

 

Estetik burun ameliyatı, burnun şeklini değiştirmek için yapılan bir operasyondur. Bu operasyona tıpta “rinoplasti” denmektedir. Bu ameliyatla burnun düzeltilmesi istenilen kısmı düzeltilir. Burun küçültülebilir, kaldırılabilir, çukurlar ve çıkıntılar giderilebilir. Bununla birlikte sağlık sorunları için de estetik burun ameliyatına başvurulabilir.

 

Estetik Burun Ameliyatı Neden Yapılır

 

Estetik burun ameliyatı kimi zaman görsel amaçlı kimi zaman işlevsel amaçlı olabilir. Daha güzel bir görünüşe sahip olmak için yapılabileceği gibi, burnun şeklinde ki bozukluklardan kaynaklanan solunum sorunlarını gidermek için de estetik burun ameliyatı gerekebilir.

 

 Estetik Burun Ameliyatı Nasıl Yapılır

 

İstenilen burun şekline göre birçok değişik ameliyat şekli uygulanır. Burnun kendi şekli üzerinde direk değişiklikler yapılabileceği gibi, burunda ki dokuların bir kısmı çıkarılabilir ya da yeni dokular eklenebilir. Açık burun estetiği ameliyatı ve kapalı burun estetiği ameliyatı olmak üzere operasyonlar ikiye ayrılır. Kapalı burun estetiği ameliyatında iz kalma olasılığı daha düşüktür. Ameliyat sırasında lokal anestezide genel anestezide uygulanabilmektedir.

 

Estetik Burun Ameliyatı Olmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Estetik burun ameliyatı olmadan önce beklentilerin gerçekçi olup olmadığı iyice düşünülmelidir. İstenilen burun kişinin yüz yapısında istediği gibi durmayabilir. Bu ihtimallerinde değerlendirilmesi gerekir. Ameliyat yapan yer yeterli donanımlara sahipse burnun yeni hali ve hastanın yüzünde duruş şekli çeşitli yollarla gösterilebilir. Bunun için 3D burun estetiği, 3D mask yöntemi ya da hologram burun estetiği gibi yöntemler kullanılabilir. Bu sayede kişi yeni burnunun görüntüsü hakkında fikir edinme şansına sahip olur. Estetik burun ameliyatı yaptırılacak olan yer dikkatli seçilmelidir. Temiz ve steril bir ortam olup olmadığı araştırılmalı, başarı oranları incelenmeli ve daha sonra seçim yapılmalıdır.

 

 Estetik Burun Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Estetik burun ameliyatından sonra hastanın sağlığı için dikkat etmesi gereken bazı şeyler vardır. Ameliyatı yapan doktorun tavsiyelerine mutlaka uyulması gerekir. Burnun tamamen iyileşmesi 1 yıl kadar sürebilir. Fakat operasyon geçiren burnun en hassas dönemi, ameliyattan sonraki ilk aydır. Burna atılan dikişlerin iyileşme sürecinde, mikrop kapmamasına, dikişleri zorlamamaya, şekline zarar verilmemesine dikkat etmek gerekir.

İlk iki gece dik yastıkta ve sırt üstü yatmaya çalışmak önemlidir. Ameliyat sonrası ilk süreçte tercih edilen yiyeceklere bile dikkat etmekte fayda vardır. Fazla çiğnenmesi gereken yiyecekler tercih etmemek ve sakızdan uzak durmak gerekir. Bunun yerine az çiğnenen daha sıvı yiyecekler tercih edilmelidir. Yenilen yiyeceklerin ve içilen içeceklerin sağlıklı olması burnun iyileşmesine katkıda bulunacaktır.

Ödem giderici etkisi olan, örneğin maydanoz gibi yiyeceklerin tercihi iyileşme sürecine yardımcı olur. Sigara ve alkol kullanımından uzak durulmalıdır çünkü sigara ve alkol dokulara zarar verir, hücrelerin yenilenmesini geciktirir. Elbette burun dış darbelere karşı korunmalıdır. Topla oynanan oyunlardan, eğilmenin gerektiği sporlardan uzak durmak gerekir. İlk hafta ağırlık taşınmamakta fayda vardır eğer ağırlık taşımak gerekiyorsa bu ağırlık 10 kiloyu geçmemelidir

Burnun iyileşme sürecinde kullanılan kıyafetlere de dikkat edilmelidir. Burnu zorlayacak, kafadan geçmesi zor olan kıyafetler seçilmemelidir. İlk bir ay gözlük kullanımından kaçınılmalıdır. Gözlüğün burna ağırlık yapması şekil bozukluğuna sebep olabilir. Gözlüğün kullanılması gerekiyorsa doktora danışmakta fayda vardır. Lens kullanılması önerilebilir ya da yapılan ameliyatın hassasiyetine göre izin verilebilir. Bunlarla birlikte pansumanlar aksatılmamalı ve verilmişse ilaçlar düzenli kullanılmalıdır

Share.

About Author

Leave A Reply